Laman Informasi Isu Pendidikan Dan Prinsip Perakaunan

Pengarah Bahagian Pendidikan Teknikal dan Vokasional, Kementerian Pelajaran, Datuk Yusoff Harun, mengumumkan bahawa lebih 250,000 permohonan telah diterima secara online daripada lepasan PMR sehingga semalam. Bilangan ini dijangka meningkat sehingga esok (15/01/09) yang merupakan tarikh tutup permohonan, setelah dibuka sejak 18 Oktober lalu.
Apa yang menariknya, hanya 32,370 tempat sahaja disediakan di 90 buah Sekolah Menengah Teknik (SMT) seluruh negara. Jika dianalisa, nampaknya kira-kira 13% pemohon sahaja yang bakal menerima tawaran, dan 87% lagi tetap meneruskan pembelajaran di sekolah asal.
P/s: Tarikh semakan secara talian akan dibuka mulai hari Selasa, 10 Februari, manakala tarikh pendaftaran kemasukan pelajar baru secara serentak di semua SMT pada hari Isnin, 23 Februari, 2009.
Untuk kepastian boleh klik disini.

Comments on: "Semakan Sekolah Menengah Teknik (SMT) Online 10 Febuari 2009" (54)

  1. tolong semakkan kemasukan saya ke SMT k

  2. Maaf, tuantulis tidak boleh menyemak untuk anda semua. Sebab ia adalah sulit dan memerlukan No Kad Pengenalan anda. Jadi untuk semakan pastikan tarikh semakan yang dinyatakan. tuantulis hanya menhebahkan apa yang boleh membantu sahaja. harap maaf dan maklum.

  3. bleh tolong semak x?KCO69M025

  4. bleh tlong tngokkan tok saye leh tak..

  5. tlog tngokkan kptsan saye??hrap2 dapat rr..dew sbb tok saye msok

  6. Untuk Keterangan lanjut klik disini untuk semakan. Tarikh semakan adalah pada 10 Febuari. Harap maklum.

  7. tlg semak aknye kalie…
    tlg yewhhhhh

  8. amirul azrai said:

    salam…di mana web untuk menyemak keputusan mrsm 2009 tingkatan 4?…keputusan mrsm bukan sbp…tq

  9. semakan untuk ke Sek Teknik masih belum dibuka. Saya akan update blog ni dari masa ke masa untuk makluman.

  10. bang tlg lah keluarkan keputusan secepat mungkin

  11. semakan utk adk sy…sy akn menyemk pd 10/02/2009…tq

  12. captentyten said:

    tuan tulis tlg semakkan sy ley x??…….cam ne nk ngk borang yg kite da isi tuan tulis??…..sy nk ngk blk lar borang sy??ples…

  13. Maaf, Saya hanya membantu menyampai maklumat yang berkaitan sahaja bukan berkuasa menentukan tawaran keputusan.

  14. Mohammad Fadzil said:

    macam mana kalau saya hendak tukar tempat

  15. nurul hidayah binti asri ...ic 930924095080 said:

    tolong check kemasukan saya ke sekolah men teknik sg petani 2 …tima kasih

  16. bengong blaka..check ar sendiri…..siann tuan pnye blog nie.kowg igt dye ni kuli korg ke?!!sendiri mohon,sendiri semak arrr!!

  17. tepat pukul 12malam nie boleh cek dah ker..??

  18. iii…mmb..????sarah nk th bsk pkl brp yek nk chat kemasukan ke sek teknik..
    mintak2 dpt msk kn…
    klu blh nk jauh2 ckt nnk cba bedikari ..hihihihi

  19. ctsakinewhosign said:

    tenqs 4 ur informtion, even i stil cant check my sis nye request, btw,tenxz. .

  20. untuk menyemak kemasukan ke sekolah menengah teknik di web site mane?

  21. abg mcm ne nk semak kptsn msk ke sekolh teknik

  22. macam mana nak semak senarai pelajar yang layak masuk ke SMT

  23. tuan tulis…bleyh x tlong sye mhon sMTj ??
    pemohonan sy ditolak..
    tlong sy k…
    sy memerlukan SMTj tsbut..
    Kod ND021K088
    930723055541

  24. INDY BGN DLM said:

    AWT SY XDPT P TEKNIK??KEJAM NYA KEMENTERIAN…SAMPAI HATI XPILIH KAMI..RESULT PMR KMI OK PA..TENSION R..DH 4TAHUN KAMI IDAMKAN NAK PERGI TEKNIK..

  25. INDY BGN DLM said:

    SEDIH NYA..TOLONG LA TERIMA KAMI SEBAGAI PELAJAR TEKNIK..TOLONG..TOLOONNNNNNNNNNNNNNNGGGGGGGGGGGGGGGGG

  26. tolng la syaya help me b0s..help..sywe menghara

  27. bang..sya da mhon ke sekolah teknik aliran vokasional..tpi tak dapat la..
    result pmr sye..1a 1b 3c 2d 1e..
    sya mhon jasa baik abg..tlg msukkn sye kesekolah teknik mana pun sye x kesah…tlg la bang..semoga tuhan dpt membalas jasa baik abg..

  28. mcm mn nk buat rayuan g skolah tknik lain??sy dpt tknik lain..

  29. bila nk gtaw nie????????????]

  30. cmner nk wt ryuan?,,,

  31. cmner nk wt ryuan?,,

  32. atoiii. nper lark xdpt msok
    abg gua dlu skola smt jb,,,

  33. npe la lmbap sgt kputusan kuar…

  34. cekkan permohonan smt nur hasya binti said…taon 2009…kenape x kuar lg…ari nie da selase…

  35. oi apsal error ha ?

  36. x bley tgk pown…..

  37. TuanTulis mohon maaf pada semua kerana link kemasukan ke SM Teknik yang diberi menghadapi masalah yang TuanTulis sendiri tidak tahu puncanya. Tuantulis harap semua dapat bersabar dan akan memaklumkan jika Sistem Kementerian Pendidikan sudah boleh diakses. Tuantulis hanya membantu sahaja dan akan sentiasa membantu. Jadi sentiasalah datang menjeguk ke Blog TuanTulis untuk makluman terkini.

    Klik sini >> Aplikasi Semakan Online SM Teknik / Vokasional 2009 <

  38. Permohonan Yang Tidak Berjaya
    Rayuan boleh dibuat mulai 26 Februari 2009 hingga 6 Mac 2009
    ke SMT yang berhampiran.

  39. mcm ne kite nk wat rayuan…… pastu kenape ada kwn2 sy yg dpt result bgos gak tp x dpt offer g teknik?

  40. yo.. aku dapat teknik.. syukur alhamdulillah!!!

  41. APASAL AKU XDPT MASOK JUGAK!! SAMPAI HATI KEMENTERIAN BUAT MACAMNI, KITAORANG DAH SUSAH-SUSAH APPLY,.. NAPA CAMNIE??????????????????????????????????????????????????????????? TAK ADIL LA…………..

  42. prmohonan sy da d tolak……..tolong r sy untk msuk ke smk teknik PENGKALAN CHEPA!!!!!!sy mngharap sgt dapat msuk smk tknik taun nie..plezzzz!!!!tlong r Tuan Tulis.!i beg u…..

  43. sila berikan nama murid teknik temeloh2009

  44. aku x dapat da … .kecewa nye ..

  45. tolong semak saye nye sama ada di terima ke blum ke smt?DA133K036

  46. adoyai…mcm mane nie..??aku tak dapat katering..adoyai..susah arh macam nie!!!

  47. amirul azrai said:

    MOHAMAD AMIRUL IZZAT B DAZRUL BANI
    permohonan anda sedang dipertimbangkan ke skolah :
    SEKOLAH MENENGAH TEKNIK PENGKALAN CHEPA.
    16100, KOTA BHARU,
    KELANTAN.

    sila hubungi 09-7738382 untuk maklumat lanjut

  48. amirul azrai said:

    hidayah, permohonan anda tidak berjaya..rayuan boleh dibuat pada esok hari, 26 feb 2009

  49. mcm mne nk wt rayuan..sy nk amek kjrutraan mekanikl tp kalo slh 1 kepu2sn mepljrn dy nk x menepati agk2 dpt x erk..?? tlg la..sy btol2 nk msok smt kajang..dh lme sy simpn cita2 nih..

  50. cute girlz said:

    sye DAPAT sekolah teknik.. teknik nibong tebal.. tpi sye xp abg ipaq sye ckap kat sne de ramai.. owg india…

  51. saya dari nibong tebal ingin memohon masuk ke sekolah berikut.saya nak masuk tingkatan 1,tagged saya 5A

  52. everyday-cUte said:

    mmg btol.pkai online ni pyhla…dlu aku msok skol teknk b’worth pkai borg sng jerr dpt msok.pkai borg mmg compem surt 2 dpt.online nie bla klik jerr deret error.aku nk tlg org isi borg nieyhh..x bleyh2 gak.APA CERRR????

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: